گوگل در تلاش است تا بهترین نتایج ممکن را در اختیار کاربران خود قرار دهد. این موتور جستجو به طور مرتب الگوریتم های خود را به روز می کند تا اطمینان حاصل شود که نتایج جستجو به بهترین وجه به نیازهای کاربران پاسخ می دهد، به همین دلیل است که Google به سایت های معتبر و قابل اعتماد با محتوای با کیفیت بالا پاداش می دهد و سایت هایی را که هیچ ارزشی برای کاربران ندارند جریمه می کند. در این مقاله، من قصد دارم دلایل پنالتی شدن سایت را بررسی کنم و علاوه بر این، من نکاتی را در مورد چگونگی رفع آن به شما خواهم گفت!
پنالتی گوگل چیست؟
پنالتی گوگل وضعیتی است که در آن وب سایت دیگر در نتایج جستجو ظاهر نمی شود یا رتبه آن به شدت کاهش می یابد. وقتی یک وب سایت دچار جریمه توسط گوگل می شود، در نتایج جستجو عملاً نامرئی می شود. و این امر باعث کاهش چشم گیر ترافیک وب سایت می شود.
افت ناگهانی در نتایج جستجو ناشی از تغییرات مکرر در الگوریتم های موتورهای جستجو است که با هدف افزایش کیفیت نتایج جستجو متناسب با نیاز کاربران انجام می شود.
چگونه تشخیص دهیم که یک وب سایت توسط گوگل جریمه شده است؟
چندین روش برای بررسی اینکه آیا وب سایت شما توسط گوگل مجازات شده است وجود دارد:
- بررسی به صورت دستی:
تنها کاری که باید انجام دهید این است که در گوگل مهمترین کلمات کلیدی که بیشترین پتانسیل را برای افزایش بازدیدکنندگان از سایت شما دارند وارد کنید تا ببینید وب سایت شما امروز در چه موقعیتی قرار دارد. اگر دچار کاهش رتبه ناگهانی شدید و یا اگر اسم سایت خود را در گوگل سرچ کردید و برخلاف هرروز سایت تان در نتایج گوگل به نمایش در نیامد، احتمالا توسط گوگل جریمه شده اید.
- بررسی در سرچ کنسول:
یک راه عالی برای شناسایی مجازات های Google، سرچ کنسول است. وارد حساب خود شوید، Search Traffic را انتخاب کرده و سپس Manual Actions را انتخاب کنید. اگر پیام “هیچ مشکلی تشخیص داده نشد” ظاهر شود، به این معنی است که شما ایمن هستید و وب سایت شما هیچگونه مجازاتی از موتور جستجو ندارد.
- بررسی در گوگل آنالیتیکس
Google Analytics همچنین مکانی عالی برای اطلاع از مجازات های احتمالی از طرف گوگل است، به ویژه اینکه این ابزار نشان می دهد که وب سایت شما از چه صفحاتی بیشتر ورودی داشته است توسط این ابزار بررسی کنید که آیا به طور ناگهانی دچار کاهش بازدید شده اید یا خیر.
- سایر ابزارها
بسیاری از ابزارهای سئو (عمدتا پولی) وجود دارد که به شما امکان می دهد وب سایت تان را بررسی کنید. شخصاً، من SEMrush را برای این کار انتخاب می کنم. اگر می خواهید در این ابزار بررسی کنید که وب سایت شما توسط گوگل جریمه شده است، در قسمت Organic Research تمام اطلاعات لازم را دریافت خواهید کرد.
دلایل پنالتی شدن سایت توسط گوگل
گوگل واقعاً مشخص نمی کند که کدام عوامل به طور قطع بیشترین تأثیر را بر مجازات دارند. به همین دلیل است که ما نمی توانیم تعیین کنیم کدام فعالیت ها 100 درصد با جریمه همراه خواهد بود، لیست زیر بیش از همه بر اساس مشاهدات ما در طول سالها تجربه با مشتریان است.
1) محتوای تکراری
بیایید با یکی از واضح ترین دلایل پنالتی شدن سایت توسط گوگل شروع کنیم. سالهاست که کارشناسان سئو می گویند که محتوای یک وب سایت باید منحصر به فرد باشد. توجه داشته باشید که همه عناصر وب سایت شما نباید از سایت های دیگر کپی شوند حتی در مورد توضیحات محصول یا دسته.
چطوری میشه این مشکل حل کرد؟
بسیاری از ابزارهای سئو برای بررسی سریع تکراری بودن یا نبودن مطالب سایت وجود دارند. من شخصاً Siteliner را به شدت توصیه می کنم. تنها کاری که باید انجام دهید این است که URL هر صفحه ای را که می خواهید، وارد کنید و این ابزار ظرف چند ثانیه بررسی می کند که کدام عناصر تکراری هستند.
2) خرید بک لینک
گوگل به وب سایت هایی که دارای بک لینک های زیادی هستند، اهمیت می دهد زیرا بک لینک برای موتورهای جستجو یک سیگنال است که نشان می دهد محتوای وب سایت قابل اعتماد است. اما وضعیت ایده آل زمانی است که خود کاربران مایل به پیوند دادن به محتوای شما باشند.
با این حال، بسیاری از مردم تصمیم می گیرند بسته های بک لینک خریداری کنند، که متأسفانه بهترین ایده نیست. چرا اینطور است؟ از آنجا که گوگل به پارامترهای زیادی در بک لینک ها توجه می کند، نه فقط تعداد پیوندها. اگر طی چند روز، چند صد (یا حتی بیشتر) بک لینک جدید از دامنه های نامناسب به سایت شما دریافت شود، قطعاً به عنوان یک فعالیت اسپم در نظر گرفته می شود. تعداد بک لینک ها باید به تدریج افزایش یابد!
چطوری میشه این مشکل حل کرد؟
خب، بهتر است اگر دانش سئو به قدر کافی ندارید هرگز در کمپین های خرید بک لینک شرکت نکنید. بهتر است با یک متخصص سئو تماس بگیرید تا به شما بگوید چگونه روند ایجاد لینک خود را بهبود بخشید تا موثرتر باشد.
3) کندی سرعت وب سایت
چند بار خواستید از یک وب سایت بازدید کنید، اما بارگذاری کامل محتوا آنقدر طول کشید که شما آن را رها کردید؟ بسیار آزاردهنده است، درست است؟
سرعت وب سایت به عنوان یکی از محرک های اصلی در بهبود تجربه کاربری در نظر گرفته می شود، اما این پارامتر نه تنها باعث بهبود رتبه می شود. بلکه اگر بارگیری وب سایت شما طول بکشد، گوگل آن را مجازات می کند.
اول از همه، بررسی کنید که آیا وب سایت شما واقعاً خیلی کند بارگیری می شود یا خیر. چندین ابزار وجود دارد که به شما امکان می دهد زمان بارگذاری صفحه را بررسی کنید من GTmetrix یا Google PageSpeed Insights را توصیه می کنم.
پس از بررسی زمان بارگذاری، می توانید کار را برای بهبود آن شروع کنید.
اگر می خواهید سرعت وب سایت را به طور موثر بهبود بخشید، در درجه اول باید:
- کاهش حجم تصاویر سایت
- فشرده سازی HTML ، CSS و کد جاوا اسکریپت
- بهبود هاست
اگر می خواهید در مورد اهمیت سرعت وب سایت در سئو و راه های بهبود آن بیشتر بدانید، حتما مقاله افزایش سرعت سایت را مطالعه نمایید.
4) لینک های شکسته
آیا اغلب برای شما پیش می آید که روی پیوندی کلیک کنید و سپس خطای 404 ظاهر شود؟ این بدان معناست که پیوند خراب است و شما را به صفحه ای هدایت می کند که دیگر وجود ندارد.
خب، گوگل واقعاً از آن متنفر است و وب سایت هایی را که پیوندهای شکسته آنها زیاد است مجازات می کند. برای موتور جستجو، ضروری است که کاربران تمام اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت کنند و خطاهای 404 مانع از دریافت آنها می شود.
چطوری میشه اینو درست کرد؟
مهمترین کاری که باید در وهله اول انجام دهید این است که تمام پیوندهای شکسته در سایت خود را بیابید. شما می توانید این کار را به صورت دستی انجام دهید، با این حال، بسیار خسته کننده و زمان بر است، به همین دلیل بهتر است از یک اکستنشن کروم استفاده کنید که وب سایت ها را خزیده و پیوندهای خراب را جستجو می کند. افزونه Check My Links
5) کلمه کلیدی زیاد
همانطور که همه می دانیم، کلمات کلیدی جزء لاینفک هر کمپین سئو هستند، اما باید به صورت طبیعی در محتوا قرار داده شوند. گوگل می تواند محتوایی را که از کلمات کلیدی پر شده است ارزیابی کند و به عنوان محتوای بی کیفیت و بدون ارزش برای کاربران رتبه بندی کند.
حل مشکل:
محتوای باکیفیت برای وب سایت خود ایجاد کنید. تقریباً هر صفحه اعم از محصول، خدمات یا صفحه دسته بندی باید دارای توصیف منحصر به فردی باشد. علاوه بر این، وبلاگ خود را تنظیم کنید که در آن حداقل 2-3 مقاله در ماه ارسال کنید.
قرار دادن کلمات کلیدی در محتوا مطلقا هیچ ضرری ندارد، اما به یاد داشته باشید که از آنها بیش از حد استفاده نکنید. شما محتوا را برای کاربران ایجاد می کنید، نه برای گوگل، این قانون شماره 1 است که همیشه باید از آن پیروی کنید!
6) استفاده بیش ازحد از تگ H1
یک وب سایت بهینه سازی شده باید دارای ساختار سرفصل مناسب باشد. سلسله مراتب بصری به موتور جستجو و کاربران نشان می دهد که کدام عناصر در یک صفحه معین از همه مهمتر هستند و ارزش توجه ویژه را دارند. اساساً، هر صفحه باید دارای یک عنوان H1 و چند عنوان H2 باشد.
در یک فروشگاه آنلاین، نام دسته یا محصول همیشه باید عنوان H1 باشد. همین امر در مورد وبلاگ نیز صدق می کند، جایی که عنوان مقاله باید H1 باشد.
7) عدم استفاده از توضیحات متا یا توضیح متای تکراری در صفحات
هدف اصلی تگ توضیحات متا شرح مختصری است که در یک صفحه مشخص یافت می شود. اگر برچسب های توضیحات متا را تکمیل نکرده اید، مطمئناً سایت شما در نتایج جستجو برتر ظاهر نمی شود. در صورت عدم وجود برچسب توضیحات متا، گوگل قسمتی از متن را به کاربران نشان می دهد و مطمئناً آنها را تشویق به بازدید از مطلب شما نمی کند.
8) استفاده نامناسب از انکرتکست
در سال 2012، گوگل به روز رسانی الگوریتم پنگوئن را معرفی کرد و از آن لحظه به بعد، استفاده بیش از حد از لنگر متن به عنوان فعالیت اسپم یا بهینه سازی بیش از حد تلقی می شود.
صفحات بهینه شده را بررسی کرده و مشاهده کنید که آیا تکیه گاه طبیعی است یا خیر اگر مشکلی دارند سعی کنید آن را درست کنید.
9) عدم سازگاری با موبایل
با آخرین مورد از دلایل پنالتی شدن سایت همراه شما هستیم. قبلاً بارها گفته ام، اما یکبار دیگر می گویم، هر وب سایت، بدون استثنا باید نه تنها برای رایانه های رومیزی بلکه برای دستگاه های تلفن همراه نیز بهینه شود.
و با این حال، بسیاری از صاحبان وب سایت ها آن را فراموش کرده یا به سادگی از آن چشم پوشی کنند. با این حال، سال به سال تعداد جستجوهای Google در دستگاه های تلفن همراه در حال افزایش است. به همین دلیل، این موتور جستجو وب سایت هایی را که چندان دوستدار موبایل نیستند مجازات می کند.
سخن آخر
در این مقاله با دلایل پنالتی شدن سایت آشنا شدیم، اگر از 9 اشتباه ذکر شده در بالا اجتناب کنید، مطمئن هستم سایت شما دچار پنالتی گوگل نمی شود. گوگل واقعاً از سایتهایی که کاربرگرا نیستند و فقط برای موتورهای جستجو بهینه شده اند و تجربه کاربر را نادیده گرفته اند، خوشش نمی آید. اگر درگیر هرزنامه یا فعالیتهای اسپم هستید، فوراً آنها را متوقف کنید.
اگر شما نیز نکته ای می دانید زیر همین مقاله برای ما کامنت بگذارید.