آیا در مورد نحوه استفاده از ریدایرکت 301 و 302 سردرگم شده اید ؟ نگران نباشید شما تنها نیستید ، در این مقاله هر آنچه که لازم است درباره هر کدام از این ها بدانید را میاموزید .
ریدایرکت کردن چیست ؟
اگر بخواهم به صورت ساده بیان کنم ، “ریدایرکت یا تغییر مسیر در واقع راهی است که هم کاربران و هم موتورهای جستجو را به آدرس متفاوتی از آدرس قبلی ارسال می کند.” ممکن است بخواهید صفحه ای را به دلایل مختلف ریدایرکت کنید ، از جمله:
- url صفحه قبلی خراب یا شکسته شده است .
- یک وب سایت یا صفحه جدید دارید و می خواهید کاربران از این به بعد به صفحه جدید شما وارد شوند .
- شما در حال تعمیر یک صفحه از وبسایت هستید و می خواهید تا زمانی که صفحه قدیمی در حال تغییر است ، کاربران به صفحه دیگری بروند.
هدف از ریدایرکت یا تغییر مسیر مطمئناً بر انتخاب اینکه از کدام ریدایرکت استفاده کنید تأثیر می گذارد. مهم است که تفاوت بین ریدایرکت 301 و 302 را بدانید زیرا انتخاب گزینه اشتباه می تواند بر سئوی سایت شما تاثیر منفی بگذارد.
انتخاب تغییر مسیر صحیح ، باعث می شود که حداقل رتبه فعلی الکسای خود را حفظ کرده و اعتبار مثبتی را که برای برند خود ایجاد کرده اید از طریق بک لینک و ایجاد محتوا ادامه دهید.
ریدایرکت 301 چیست ؟
تغییر مسیر 301 این پیام را به موتورهای جستجو می دهد که یک وب سایت یا صفحه به طور دائمی به صفحه جدید منتقل شده است. دائمی به معنی حدود یک سال یا بیشتر است. پس از یک سال ، دوباره بررسی کنید که آیا افراد هنوز به آن صفحه از سایت شما هدایت می شوند یا خیر. اگر افراد هنوز به آن صفحه از سایت شما می آیند ، سعی کنید بفهمید که از کجا آمده اند و لینک آن منبع را تغییر دهید.
چه زمانی باید از ریدایرکت 301 استفاده کنیم ؟
- بسیاری از کاربران هنگامی که می خواهند دامنه ای را به دامنه اصلی وصل کنند ، از این نوع تغییر مسیر استفاده می کنند . به طور مثال اگر شخصی دامنه websiba.ir را سرچ کند وارد صفحه websiba.com می شود .
- همچنین هنگامی که می خواهید تعیین کنید دامنه سایت پیش فرض شما چی باشد . استفاده از 301 مفید است: مثلا “www.yourwebsite.com” یا فقط “yourwebsite.com”.
مردم هنگام نوشتن یا تایپ کردن نام وب سایت ها “www” را کنار می گذارند ، بنابراین تغییر مسیر دائمی تضمین می کند که آنها حتی در صورت فراموش کردن تایپ “www” به سایت شما وارد شوند. - همچنین اگر دو وب سایت را با هم ادغام کرده اید یا URL های قدیمی دارید می توانید از 301 استفاده کنید.
ریدایرکت 302 چیست ؟
تغییر مسیر 302 به موتورهای جستجو می گوید که وب سایت یا صفحه ای به طور موقت به صفحه جدید منتقل شده است.
چه زمانی از ریدایرکت 302 استفاده کنیم ؟
- اگر می خواهید کاربران را برای مدت کوتاهی به یک سایت یا صفحه جدید بفرستید ، مانند زمانی که وب سایت خود را دوباره طراحی یا به روز می کنید ، از این نوع تغییر مسیر استفاده کنید.
- اگر قصد دارید مجدد صفحه قبلی را برگردانید ، از 302 استفاده کنید. یا اینکه می خواهید یک صفحه جدید را آزمایش کنید و بازخورد کاربران را بدون آسیب رساندن به رتبه سایت خود دریافت کنید ، می توانید از تغییر مسیر 302 استفاده کنید.
تاثیر ریدایرکت 301 و 301 بر سئو :
وقتی از 301 استفاده می کنید ، گوگل صفحه قدیمی را از فهرست حذف می کند و بیشترین ارزش و اعتبار آن صفحه به صفحه جدید منتقل می شود. توجه به این نکته ضروری است که هر زمان که صفحه ای را از نشانی اینترنتی دیگری به آدرس جدید منتقل می کنید ، ربات های گوگل مدتی طول می کشد تا متوجه تغییر شوند و هرگونه تأثیر یا تغییر احتمالی در رتبه بندی را مشاهده کنند.
در صورت استفاده صحیح از تغییر مسیر 302 به سئوی سایت شما آسیبی وارد نمی شود. وقتی این نوع تغییر مسیر را انتخاب می کنید ، صفحه اصلی در گوگل فهرست بندی می شود و هیچ مقدار ارزش و اعتباری به آدرس جدید منتقل نمی شود زیرا گوگل می داند که این یک تغییر مسیر موقتی است.
نحوه ریدایرکت کردن :
به گفته گوگل ، “برای پیاده سازی تغییر مسیر 301 برای وب سایت هایی که روی سرورهای Apache میزبانی می شوند ، به فایل .htaccess سرور خود نیاز دارید”.
اگر نمی دانید چگونه این کار را انجام دهید ، آنها یک آموزش Apache و یک راهنمای بازنویسی URL ارائه می دهند. اگر سرور شما بر روی Apache اجرا نمی شود ، باید جهت ارتباط با میزبان خود تماس بگیرید.
اگر سایت شما از وردپرس استفاده می کند ، می توانید از افزونه های زیر استفاده کنید که ریدایرکت کردن را تا حد امکان آسان کرده است :
- Redirection : این افزونه برای تغییر مسیر 301 و خطای 404 در نظر گرفته شده است.
- Simple 301 Redirects : این فقط در تغییر مسیر 301 کار می کند ، اما به خوبی کار می کند.
- SEO Redirection : این افزونه به کاربران کمک می کند تا ریدایرکت 301 و 302 ایجاد کنند
یک یادداشت جانبی درباره خطای 404 :
صحبت درباره خطای 404 در مقاله ای که در مورد ریدایرکت است نیز مهم است زیرا این نیز یک اشتباه رایج است که می تواند بر سئو تأثیر بگذارد. 404 در واقع یک تغییر مسیر نیست بلکه یک کد خطا به معنی “یافت نشد” است.
هنگامی که یک صفحه وب از سایت و سرور حذف می شود ، خطاهای 404 رخ می دهد ، اما پیوندها به صفحه هنوز باقی می مانند. وقتی کاربر پیوند را تایپ می کند یا روی آن کلیک می کند ، به پیغام خطای 404 “صفحه پیدا نشد” هدایت می شود. این می تواند تأثیر منفی بر عملکرد سئو شما داشته باشد زیرا بر تجربه کاربری تاثیر بدی می گذارد .
برای مشتریان شما احساسی بدی دارد که در یک صفحه مرده قرار بگیرید. در اینجاست که استفاده از تغییرمسیرهای 301 و 302 مطرح می شود ، زیرا می توانند خطاهای “صفحه پیدا نشد” را حل کنند. برای یافتن خطاهای 404 ، کافی است به Google Search Console وارد شوید
این به شما امکان می دهد روی قسمت 404 کلیک کنید و همه URL های منتج به این خطاها را شناسایی کنید. توصیه می شود این گزارش را به طور منظم بررسی کرده و در صورت لزوم ریدایرکت های مناسب را تنظیم کنید.
سخن آخر :
ابتدا هدف خود را بشناسید سپس از یکی از این دو ریدایرکت ها استفاده کنید . در مورد تفاوت بین ریدایرکت 301 و 302 بیشتر بیاموزید و مطمئن شوید که از هدایت صحیحی برای هدف خود استفاده می کنید.
رتبه بندی خود را زیر نظر داشته باشید تا مطمئن شوید که گوگل می تواند صفحات جدید شما را فهرست بندی و ایندکس کند و شما خطایی مرتکب نشده اید که باعث آسیب دیدن رتبه شما شود.
اگر جایی نیاز به کمک داشتید با تیم وب سیبا تماس بگیرید یا زیر همین مقاله کامنت بگذارید .