تگ noreferrer noopener درواقع کدهای HTML هستند که می توانید به لینک های خروجی اضافه کنیدد. اما این تگ ها چه کاری انجام می دهند و چگونه می توانند بر روی سئوی شما تأثیر بگذارند؟
در این پست، تفاوت بین تگهای noreferrer و noopener، تفاوت آنها با تگ nofollow و تأثیر آنها بر سئو هنگام استفاده از هر کدام را توضیح خواهم داد.
rel=”noreferrer” چیست؟
تگ rel=”noreferrer” یک ویژگی خاص HTML است که می تواند به تگ (<a>) اضافه شود. و با این کار دیگر وبسایتی که لینک دریافت کرده متوجه نمی شود چه سایتی به آن لینک داده است.
این بدان معناست که در Google Analytics ترافیکی که از پیوندهایی که دارای ویژگی rel=”noreferrer” هستند بهجای Referral، بهعنوان ترافیک مستقیم نشان داده میشود.
ویژگی noreferrer در نمای HTML به این صورت است: <a href=”https://www.example.com” rel=”noreferrer”>Link to Example.com</a>
در اینجا یک مثال برای درک بهتر این موضوع آورده شده است:
بیایید بگوییم که شما از وب سایت A به وب سایت B بدون برچسب «noreferrer» پیوند می دهید.
هنگامی که مالک وبسایت B گزارش «ACQUISITION» را در Google Analytics مشاهده میکند، میتواند ترافیک دریافتی از وبسایت A را در بخش «REFERRALS» مشاهده کند.
هنگامی که از وب سایت A به وب سایت B با استفاده از برچسب «noreferrer» پیوند می دهید، هر ترافیکی که از وب سایت A به وب سایت B می رود به صورت ترافیک مستقیم در Google Analytics (و نه ارجاع) نشان داده می شود.
چه زمانی از rel=”noreferrer” استفاده کنیم؟
زمانی که نمیخواهید سایتهای دیگر بدانند که شما به آنها لینک میدهید، از ویژگی rel=”noreferrer” در لینکهای خروجی استفاده کنید. اما قطعاً از ویژگی rel=”noreferrer” در لینک های داخلی استفاده نکنید، ممکن است با گزارش های تجزیه و تحلیل گوگل شما مشکل ایجاد کند.
rel=”noreferrer” و تاثیر آن بر سئو
افزودن تگ noreferrer به لینک های شما مستقیماً بر سئو تأثیر نمی گذارد. شما می توانید با خیال راحت از آن بدون نگرانی در مورد چیزی استفاده کنید.
اما تاثیر غیر مستقیم بر لینک سازی و بهبود سئو یا بهینه ساری سایت شما دارد و دلیل آن به شرح زیر است:
یکی از راه های جلب توجه سایر وب مسترها، لینک دادن به سایت های آنهاست. همه وب مسترها ابزار گوگل آنالیتیکس خود را به طور روزانه بررسی می کنند و به خصوص “ترافیک ارجاع Referral traffic”
هنگامی که آنها ترافیک یک وب سایت را می بینند، به احتمال زیاد آن را بررسی می کنند و صفحه را در رسانه های اجتماعی به اشتراک می گذارند، نویسنده را دنبال می کنند یا حتی تصمیم می گیرند که با پیوند دادن، لطف خود را برگردانند.
این برای SEO خوب است و در واقع چیزی است که گوگل به عنوان روشی معتبر برای دریافت لینک از سایر وب سایت ها توصیه می کند.
وقتی تگ noreferrer را به پیوندهای خود متصل می کنید، هیچ اتفاقی از موارد بالا نمی افتد زیرا ترافیک وب سایت شما به عنوان “ارجاع” در تجزیه و تحلیل گوگل نشان داده نمی شود و بنابراین سایر وب مسترها نمی دانند که شما به آنها لینک داده اید.
ممکن است بپرسید، “چرا اصلا در مورد این صحبت میکنیم، من آن را به پیوندهایم اضافه نمیکنم و این پایان داستان است”.
دلیل اصلی این موضوع این است که وردپرس تگ “noreferrer” را به طور پیش فرض به همه پیوندهای خروجی که قرار است در “برگه جدید” باز شوند اضافه می کند.
Noreferrer و WordPress
بنابراین، اگر در سیستم مدیریت محتوای وردپرس هستید، باید بدانید که وقتی یک پیوند خارجی به محتوای خود اضافه میکنید و آن را در یک «برگه جدید» باز میکنید (target=”_blank”)، وردپرس به طور خودکار rel=”noopener noreferrer” را به محتوا اضافه میکند.
وردپرس این کار را برای بهبود امنیت سیستم مدیریت محتوای وردپرس (TinyMCE) و جلوگیری از tabnapping و سایر حملات فیشینگ انجام دادند.
به عنوان مثال: <a href=”https://www.externalsite.com/” target=”_blank” rel=”noopener noreferrer”>my external link</a>
همانطور که در بالا توضیح داده شد، این امر از انتقال هرگونه اطلاعات به تب جدید جلوگیری می کند و نتیجه نهایی این است که هر ترافیکی که از وب سایت شما به وب سایت پیوند دهنده می رود (با کلیک روی پیوند)، در Google Analytics نشان داده نخواهد شد.
نحوه حذف rel=”noreferrer” از لینک های وردپرس
ساده ترین راه برای جلوگیری از افزودن خودکار ویژگی وردپرس به پیوندهای خارجی، باز کردن پیوندها در یک تب جدید نیست. به عبارت دیگر، پیوندها در همان پنجره باز شوند.
این سادهترین راه برای مقابله با این مشکل است، اما اشکال این است که کاربرانی که روی لینک خارجی کلیک میکنند، وبسایت شما را ترک میکنند و این ممکن است نرخ پرش شما را افزایش دهد، و زمان حضور کاربر در سایت را کاهش دهد.
با این وجود، از آنجایی که اکثر ترافیک در حال حاضر از دستگاههای تلفن همراه میآیند، نباید زیاد نگران خروج کاربران از وبسایت خود باشید زیرا رفتار «برگه جدید» در تلفن همراه بازگشت کاربران به پنجره قبلی را دشوار میکند.
افزونههایی وجود دارند که از افزودن rel=”noreferrer” به لینکهای خارجی توسط وردپرس جلوگیری میکنند، اما آنها فقط در هنگام استفاده از TinyMCE و نه ویرایشگر جدید (گوتنبرگ) کار میکنند.
توصیه من این است که با این کار اشتباه نکنید، فقط از باز کردن پیوندهای خارجی در یک برگه جدید خودداری کنید.
تفاوت بین Nofollow و Noreferrer
وقتی rel=”nofollow” را به یک لینک خارجی اضافه می کنید، اساساً به موتورهای جستجو دستور می دهید که هیچ صفحه رتبه ای را از یک صفحه به صفحه دیگر منتقل نکنند. به عبارت دیگر، شما به آنها می گویید که برای اهداف سئو آن لینک را نادیده بگیرند.
تفاوت nofollow و noreferrer در این است که noreferrer هیچ اطلاعات ارجاعی را به مرورگر منتقل نمی کند اما پیوند دنبال می شود. با nofollow، اطلاعات ارجاع به مرورگر منتقل می شود اما پیوند دنبال نمی شود.
بنابراین، آنها چیزهای مشابهی نیستند. در پیوندهایی که به آنها اعتماد ندارید از nofollow استفاده کنید و اگر نمی خواهید سایت دیگر بداند که شما به آنها پیوند داده اید از noreferrer استفاده کنید.
rel=”noopener” چیست؟
rel=”noopener” یک ویژگی HTML است که می تواند به لینک های خارجی اضافه شود. این مانع از دسترسی صفحه باز به هر نوع دسترسی به صفحه اصلی می شود.
در اینجا نمونه ای از پیوند با تگ rel=”noopener” آمده است: <a href=”https://www.example.com” rel=”noopener”>Link to Example.com</a>
این به طور خودکار توسط وردپرس در تمام پیوندهای خارجی که به دلایل امنیتی در یک تب جدید باز می شوند اضافه می شود و توصیه می شود آن را حفظ کنید.
اگر در وردپرس نیستید، توصیه می شود rel=”noopener” را به تمام لینک های خارجی خود که در یک تب جدید باز می شوند اضافه کنید.
Rel=Noopener تأثیری بر سئوی شما ندارد، بنابراین می توانید با خیال راحت از آن برای افزایش امنیت وب سایت خود استفاده کنید.
نکات کلیدی
- برخورد با برچسبها و ویژگیهای HTML برای بسیاری از افراد گیجکننده است، اما در مورد تگ noreferrer noopener نباید اینطور باشد.
- هیچ یک از آنها نمی تواند تأثیر منفی بر SEO شما بگذارد، بدون ترس از آنها استفاده کنید.
- اگر از وردپرس استفاده می کنید، این برچسب ها به طور خودکار در پیوندهای خارجی که در یک تب جدید باز می شوند اضافه می شوند.
- Noopener برای افزایش امنیت وب سایت شما و جلوگیری از دسترسی سایر وب سایت ها به صفحه شما مورد نیاز است.
- از noreferrer برای محافظت از اطلاعات ارجاع در برابر ارسال به وب سایت هدف استفاده می شود و این نیز ترافیک ارجاع را در Google Analytics پنهان می کند.
- اگر میخواهید سایر وبسایتها ترافیک وبسایت شما را بهعنوان «ترافیک ارجاعی» ببینند، به سادگی پیوندهای خارجی را در یک تب جدید باز نکنید. این باعث می شود وردپرس به طور خودکار ویژگی ها را به لینک ها اضافه نکند.
- Nofollow همان noreferrer نیست. هنگامی که rel=”nofollow” به یک لینک اضافه می شود، به موتورهای جستجو دستور می دهد که از آن لینک برای اهداف سئو استفاده نکنند.
اگر هنوز در مورد نقش تگ noreferrer noopener سردرگم هستید، در نظرات به من اطلاع دهید.